"Το θέατρο δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Μπορεί όμως να αλλάξει τους θεατές. Αυτοί αν θέλουν μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. - Μ. Μπρέχτ"

Σύγχρονο Θέατρο Ροντίδη


Το 1974 ιδρύεται το Σύγχρονο Θέατρο Θεσσαλονίκης Ροντίδη, μετρώντας 46 έτη ενεργούς θεατρικής δράσης στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Δεν πέρασε χρονιά από τότε, χωρίς θεατρική δράση, με μία αλλά και με δύο πολλές φορές παραστάσεις, για κάθε θεατρική σεζόν. Εκατό και πλέον έργα ελλήνων και ξένων θεατρικών συγγραφέων, αποτελούν το βιογραφικό του Συγχρόνου Θεάτρου Ροντίδη, περιοδεύοντας σε ολόκληρη την Ελλάδα με την Κεντρική και κυρίως με την Παιδική Σκηνή Ροντίδη, χειμώνα και καλοκαίρι. Βασικός σταθμός στην πορεία του Συγχρόνου Θεάτρου και μια από τις μεγαλύτερες επιτυχημένες περιοδείες του, ήταν αυτή που πραγματοποίησε στην Ευρώπη από το 2002 μέχρι το 2004, με το έργο ¨Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας¨ του Δ. Κορομηλά, σε 15 πόλεις (Γερμανία,Βέλγιο,Αλβανία,Βουλγαρία, Τουρκία κ.α.)

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά από τα θεατρικά έργα που ανέβηκαν:Ραμασινά - Κ. Μητροπούλου, Φούτ-Μπώλ Όπερα - Πήτερ Τέρσον, Τσε Γκεβάρα του Μακρούν - Τζ. Σπούρλινγκ, Γιατρός Με Το Στανιό - Μολιέρος, Κορίτσια Στον Αέρα - Μ. Καμολεττί, Πόθοι Κάτω Από Τις Λεύκες - Ε. Ο' Νήλ, Αλεπούδες Της Εξουσίας - Γκ. Φιγκεΐρέντο, Μπερλιμπλίν Και Μπελίσα - Φ. Γ. Λόρκα, Το Κορίτσι Του Λιμανιού - Δ. Μπόγρης, Αρκούδα - Α. Τσέχωφ, Δράκαινα - Δ. Μπόγρης, Παύλος Μελάς - Β. Ρωμούδη, Ο Αγαπητικός Της Βοσκοπούλας - Δ. Κορομηλά, Καυτές Εξομολογήσεις - Κείμενα των Σωτηροπούλου, Σκούρτη, Ροντίδη, Ρωμαίος και Ιουλιέτα...Remix - Διασκευή Γ. Ροντίδης, Γυναίκες Γένους Θυληκού - Διασκευή Γ. Ροντίδης, Το Ημέρωμα της Στρίγγλας - Ο. Σαίξπηρ, Ο Φιλάργυρος - Μολιέρος, Χρωματιστές Γυναίκες - Β. Ζιώγας, Καμπαρέ ο Κόσμος - Κ. Μητροπούλου, Ο Απατημένος Σύζυγος - Μολιέρος, Ο Επιθεωρητής - Ν. Γκόγκολ, Το Προξενιό του κου Γουρουνάκη - Μολιέρος, Βολπόνε η Αλεπού ¨Μπεν Τζόνσον, Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής - Μολιέρος, Ο Αρχοντοχωριάτης - Μολιέρος κ.α.