Εισαγωγή στη σχολή με εξετάσεις


Μετά τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις,η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Ροντίδη ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των υποψηφίων στις εισαγωγικές εξετάσεις,που πλέον θα πραγματοποιούνται στις ίδιες τις σχολές.

Έναρξη υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών από 27 Αυγούστου 2018 και λήξη υποβολής τους, στις 7 Σεπτεμβρίου 2018 στο κτίριο της σχολής Αριστοτέλους 23 2ος όροφος από Δευτέρα έως Παρασκευή 12:30 - 20:30.
Τηλ επικοινωνίας 2310274570 & 2310261584.
Σε περίπτωση αποστολής με email (info@rontidis.gr) θα πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση με τη γραμματεία της σχολής.

Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν το διάστημα από 17 Σεπτεμβρίου - 11 Οκτωβρίου.(Η ώρα εξέτασης θα ανακοινωθεί στους υποψηφίους μετά τις 7 Σεπτεμβρίου)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν παράλληλα και αίτηση συμμετοχής για τις υποτροφίες που παρέχει η σχολή για το έτος 2018-2019.

Δικαιολογητικά Συμμετοχής:
Φωτοτυπία Απολυτηρίου Λυκείου,
Φωτοτυπία Ταυτότητας,
Αίτηση (Συμπληρώνεται στη σχολή)                                                    Σε περίπτωση που το ονοματεπώνυμο υποψηφίου-ας αναγράφεται με Λατινικούς χαρακτήρες, θα πρέπει να συνυποβάλλεται δικαιολογητικό με την απόδοση του ονοματεπώνυμου στα Ελληνικά. (Π.χ, εκτύπωση ΑΜΚΑ)

Εξεταζόμενα Μαθήματα: 

α. Υποκριτική
• Ένας μονόλογος (της επιλογής των υποψηφίων) από το αρχαίο δράμα, το κλασικό ή το σύγχρονο ρεπερτόριο.
• Αυτοσχεδιασμός με αφορμή ένα κείμενο ή μία θεματική,που θα δοθεί στους υποψηφίους από την Εξεταστική Επιτροπή την ημέρα της εξέτασης. 
β. Απαγγελία και Τραγούδι 
• Απαγγελία ενός ποιήματος (της επιλογής των υποψηφίων).
• Ερμηνεία ενός τραγουδιού χωρίς συνοδεία μουσικής (της επιλογής των υποψηφίων)
γ. Στοιχειώδεις θεωρητικές γνώσεις Ιστορίας Θεάτρου και Λογοτεχνίας.Το μάθημα εξετάζεται προφορικά ή γραπτά (στην ελληνική γλώσσα, με τα στοιχεία του ελληνικού αλφαβήτου). Υποβάλλονται στους υποψηφίους δύο ή περισσότερες ερωτήσεις από την Ιστορία του Θεάτρου και μία ή περισσότερες ερωτήσεις από την Ιστορία της Ελληνικής Λογοτεχνίας.

Η σχολή μας θα πραγματοποιήσει ενισχυτική προετοιμασία στα παραπάνω μαθήματα, από 11 έως 14 Σεπτεμβρίου, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Πληροφορίες - αιτήσεις Αριστοτέλους 23 2ος όροφος από Δευτέρα έως Παρασκευή 12:30 - 20:30.

Τηλ: 2310274570 & 2310261584 

email: info@rontidis.gr