Παιδική Σκηνή Ροντίδη


Η Παιδική Σκηνή Ροντίδη ιδρύεται το 1979 στη Θεσσαλονίκη και μαζί της, ο πρώτος επαγγελματικός παιδικός θίασος της πόλης. Με πλήρη συνείδηση και αγάπη για το παιδικό θέατρο, ο Γιώργος Ροντίδης, γράφοντας, διασκευάζοντας και σκηνοθετώντας εδώ και 36 χρόνια έχει παρουσιάσει πάνω από εξήντα παιδικές παραστάσεις, που είχαν σκοπό να ψυχαγωγήσουν, να ¨ταξιδέψουν¨, αλλά και να διδάξουν τον μικρό θεατή. Η πορεία του θιάσου, δείχνει πως ο σκοπός αυτός, πέτυχε.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές από τις παραστάσεις της Παιδικής Σκηνής:

Πινόκιο, Οι Περιπέτειες Του Ντόναλντ Ντάκ, Ο Ξύλινος Πρίγκιπας, Η Πριγκίπισα Και Το Λιοντάρι, Η Μάγια η Μέλισσα Και η Παρέα Της, Πίπη η Φακιδομύτη, Ρόζ Πάνθηρας, Το Όνειρο Της Αγάπης, Το Κορίτσι Του Δάσους, Παπουτσωμένος Γάτος, Η Κοκινοσκουφίτσα, Η Αλίκη Στη Χώρα Των Θαυμάτων, Η Παναγία Των Παρισίων, Η Μικρή Γοργόνα, Μόγλης Το Παιδί Της Ζούγκλας, Η Πεντάμορφη Και Το Τέρας, Η Τρικυμία, Ο Μάγος Του Όζ, Η Βασίλισσα Του Χιονιού, Η Ωραία Κοιμωμένη, Η Χιονάτη Και Οι 7 Νάνοι, Η Σταχτοπούτα, Ο Μικρός Πρίγκιπας κ.α.

Τα τελευταία χρόνια οι παραστάσεις της Παιδικής Σκηνής Ροντίδη, περιοδεύουν όλο τον χρόνο, με ένα ή και δύο παιδικά θεατρικά έργα, σε ολόκληρη την Ελλάδα αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Σε αυτές τις παραστάσεις προτιμούνται σπουδαστές, από το Α΄, Β΄και Γ΄ έτος αλλά και απόφοιτοι της σχολής, όπου και τους παρέχεται η νόμιμη οικονομική κάλυψη αλλά και τα θεατρικά ένσημα που ορίζει ο νόμος του κράτους.

..και το μαγικό ¨ταξίδι¨ συνεχίζεται...