2ος τρόπος εισαγωγής στη σχολή


ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ: 

Ο τρόπος αυτός εισαγωγής, δεν αφορά εξετάσεις. Προϋποθέτει μία συζήτηση που καλείται να κάνει ο υποψήφιος σπουδαστής με τον Διευθυντή Σπουδών της Σχολής, και κατόπιν την  εγγραφή. Η φοίτηση είναι τριετής, και τα μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) 6 ή 7 ώρες ανάλογα με το πρόγραμμα της κάθε ημέρας. Το ετήσιο πρόγραμμα σπουδών χωρίζεται σε 2 εξεταστικές περιόδους (Φεβρουαρίου και Ιουνίου) όπου δίδονται εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα, θεωρητικά και πρακτικά που παρακολουθεί ο σπουδαστής ανά εβδομάδα, έτσι ώστε να λάβει την ανάλογη βαθμολογία που θα τον προαγάγει στο επόμενο εξάμηνο και στο επόμενο έτος κατ’ επέκταση. Κάθε χρονιά οι Α΄ετείς σπουδαστές συμμετέχουν σε μία παράσταση που παρουσιάζεται σε θέατρο της Θεσσαλονίκης και αφορά στη θεατρική πρακτική τους εξάσκηση.

Κατά τη διάρκεια του έτους ο σπουδαστής είναι ελεύθερος να δοκιμαστεί σε διάφορες οντισιόν ή casting, που αναρτούνται στον πίνακα ανακοινώσεων της σχολής, όπου σε περίπτωση επιλογής του και αφού έχει ενημερώσει την Διεύθυνση της Σχολής, μπορεί να συνδυάσει τη σπουδή του με εργασία στον χώρο, αλλά πάντα με πρωταρχικό του στόχο την Θεατρική παίδευση. Να σημειωθεί ότι αρκετοί από τους σπουδαστές της σχολής, από το Β΄ έτος φοίτησης τους στην σχολή και ανάλογα πάντα με την επιμέλεια, την πειθαρχία και την συνειδητότητα τους επιλέγονται να συμμετάσχουν στους επαγγελματικούς θιάσους Παιδική Σκηνή Ροντίδη, Σύγχρονο Θέατρο Ροντίδη και Θέατρο ΡΟ, όπου αντιμετωπίζονται άκρως επαγγελματικά, με την νόμιμη οικονομική κάλυψη και τα θεατρικά ένσημα που ορίζει ο νόμος του κράτους, ανάλογα με την συμμετοχή τους σε παραστάσεις, είτε σε μορφή περιοδείας, είτε εντός πόλεως.  

Με την ολοκλήρωση της φοίτησης και των 3 ετών, δίδεται Πιστοποιητικό Σπουδών, το οποίο παρέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια, αναζήτησης εργασίας στον χώρο.