Ελισάβετ Χατζηβασιλείου


Ελισάβετ Χατζηβασιλείου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε μουσικές σπουδές από μικρή ηλικία μελετώντας πιάνο και θεωρητικά. Από το 2013 μελετούσε κλασικό τραγούδι με την υψίφωνο ΣιρανούςΤσαλικιάν και από το 2017 συνεχίζει με την υψίφωνο Χαρούλα Γκλαβοπούλου. Το 2014 εισήχθη στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας με κατεύθυνση στην Ευρωπαϊκή Μουσική και ειδίκευση στην Μονωδία, μελετώντας έκτοτε και με την μεσόφωνο Καθαρίου Αγγελική.Αποτελεί  μέλος του φωνητικού συνόλου VociContraTempo, υπό την διεύθυνση της Σοφίας Γιολδάση, από την ίδρυσή του (2016) έως και σήμερα.

Ως χορωδός έχει συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, στις παραστάσεις DerJasager του KurtWeill (Συμπαραγωγή ΕΛΣ και ΜΜΘ, 2014, σκηνοθεσία Α. Ευκλείδη και μουσική διεύθυνση Βλ. Συμεωνίδη) και στον Καρυοθραύστη του P.I.Tschaikovsky (Παραγωγή ΕΛΣ, 2015, μουσική διεύθυνση Γ. Βρανου)..Την περασμένη  σεζόν (2017-2018) έπαιξε στην θεατρική παράσταση  Ο Μαγικός Αυλός ,σε σκηνοθεσία ΚάρμενΡουγγέρη ,στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Τον Μάιο του 2017 συμμετείχε στην μελοποίηση του κειμένου Εκπνοή του Δημήτρη Δημητριάδη, με την αυτοσχεδιαστική ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, υπό την επίβλεψη του ΘύμιουΑτζακά, που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.Θα διδάξει το μάθημα της μουσικής και του τραγουδιού στο Παιδικό τμήμα της Δραματικής Σχολής Ροντίδη.