Πληροφορίες για τη Σχολή Musical Theater Rontidis School


Πληροφορίες για τη Σχολή Musical Theater Rontidis School

Η Σχολή Μusical Theater Rontidis School, ξεκίνησε τη λειτουργία της από το 2016, δημιουργώντας υποδομή για την επαγγελματική προετοιμασία σπουδαστών με σκοπό την συμμετοχή τους σε παραστάσεις Musical Theater. Η φοίτηση είναι τριετής και τα μαθήματα πραγματοποιούνται 2 ημέρες την εβδομάδα από 5 ώρες την κάθε ημέρα. Κάθε Σεπτέμβριο πραγματοποιείται διαδικασία υποτροφιών κατόπιν ακρόασης, με ζητούμενα, 1 τραγούδι και έναν κινησιολογικό αυτοσχεδιασμό.


  ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ:

-Χορός - Χορογραφίες 

-Τεχνική Horton Lester (Λεξιλόγιο κινήσεων με γεωμετρικό εύρος, Ενδυνάμωση εκφραστικών δυνατοτήτων του κάθε σώματος, Πλαστικότητα)

-Ιστορία του Musical -Κινηματογράφος - Θέατρο και Musical (Εργασίες  ανά εξάμηνο σε κινηματογραφικά & θεατρικά Musical - ανάλυση ρόλων)

-Φωνητική - Τραγούδι (Σωστή ερμηνεία τραγουδιού σε συνδυασμό με την χορογραφία, στάση σώματος κατά την ερμηνεία του τραγουδιού. Ένταση και έκταση φωνής. 

-Τap Dancing - Κλακέτες (Από το Β΄έτος φοίτησης) - Πρόζα  (Ερμηνεία θεατρικών κειμένων αλλά και κειμένων γραμμένων από τους   ίδιους τους σπουδαστές ως γέφυρες μεταξύ των musicals   που θα  παρουσιαστούν)

-Αυτοσχεδιασμός (Εκφραστικά μέσα, χωρίς λόγο, μόνο με τη γλώσσα του σώματος και τη φαντασία, δίνουμε πνοή στο άψυχο, ώθηση στο αμετάβλητο, ύπαρξη στο ανύπαρκτο)

-Θεατρικός Αυτοσχεδιασμός (Εκφραστικά μέσα, με λόγο και αντίλογο, σε   ελάχιστο  χρόνο προετοιμασίας, με σκοπό την δημιουργία  μιας ιστορίας σε μορφή μονολόγου, ή ομαδικά.

-Ορθός Λόγος (Σωστή εκφορά του λόγου μέσω ασκήσεων, ασκήσεις για καθαρή άρθρωση & τοποθέτηση φωνής, διαφραγματικές αναπνοές).

-Μακιγιάζ (Διαφοροποίηση προσώπου ανάλογα με τον ρόλο)

Κατά τη διάρκεια του έτους οι σπουδαστές λαμβάνουν μέρος, σε διάφορα φεστιβάλ χορού, στην παρουσίαση που πραγματοποιείται  στο τέλος κάθε έτους σε θέατρο της Θεσσαλονίκης ενω συμμετέχουν σε ολοκληρωμένη παράσταση Musical Theater με συγκεκριμένο αριθμό παραστάσεων σε θέατρο της πόλης.

Δίδακτρα Α΄ έτους: 90€ μηνιαίως / 810€ ετησίως (Οκτώβριος - Ιούνιος)

Πληροφορίες - Εγγραφές καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 12:30-20:30
 Αριστοτέλους 23 2ος όροφος, τηλ 2310274570, fax 2310261584